Slapen tussen de spijkerbroeken

Verblijf

Uw kamer wordt verwarmd of gekoeld door de vloerverwarming in de comfortabele gietvloeren die efficiënt warmte afgeven.
Door het gebruik van verantwoorde materialen en bouwstoffen die gekeurd en gecertificeerd zijn, betekent dat u logeert in een  gezond en prettig binnenklimaat met écht frisse lucht.

De bedden, matrassen en beddengoed zijn gemaakt van natuurlijke en biologische grondstoffen.
Onze bedden zijn zeer geschikt voor mensen met een allergie.

Onze meubels zijn vaak tweedehands  en krijgen – opgeknapt – een tweede leven.

Uiteraard scheiden wij ons afval. GFT gaat direct naar onze varkens of kippen. En lusten die het niet, dan gaat het op de composthoop.


Eten

 

Wij hebben een grote tuin waar wij veel eigen producten op een ecologische manier produceren. Voedsel wat we moeten kopen betrekken we zoveel mogelijk van producenten in de directe omgeving.
Uiteraard is ontbijt grotendeels biologisch.
En omdat wij het onverantwoord vinden om veel eten weg te gooien, zullen wij u van te voren vragen wat u voor uw ontbijt wenst.


Het gebouw

De Nieuwe Warande is duurzaam verbouwd. De oude schuur is ontdaan van zijn asbest dak. Het nieuwe dak is gesoleerd met platen met daarin vlas met een hoge isolatiewaarde. De wanden zijn volgespoten met HTR++ecoparels en beplakt met  houtvezel of gerecycled textiel (Metisse) en (gedeeltelijk) afgewerkt met leem. Alles is geverfd met verf zonder toxische stoffen. Er worden PV-cellen geïnstalleerd en verwarmd met een warmtewisselaar die aangesloten is op de vloerverwarming. Op termijn komt er op het platte dak nog sedumvegetatie.

De toiletten worden gespoeld met regenwater en er is een ontkalker geïnstalleerd. En uiteraard gebruiken wij led-verlichting of spaarlampen.

Het resultaat is een nul-energieniveau, CO2-neutrale B&B met een bijzonder plezierig binnenklimaat.

Uiteraard vonden wij het heel leuk dat de VARA daarom opnames voor hun programma ‘Groen Licht’ bij ons heeft gemaakt. De uitzending die ging over duurzaam bouwen is uitgezonden op 17 april 2017 bij NPO2

De leveranciers van de verschillende duurzame (bouw)materialen vermelden we graag op deze pagina,  zodat u eenvoudig kunt nagaan waar deze ecologische bouwmaterialen vandaan komen. Mocht u informatie of advies willen over het gebruik van ecologische bouwmaterialen in uw huis, dan helpen wij u graag op weg.

Groene Bouwmaterialen Heusden 

Van Bruchem Aalburg

Isovlas Oisterwijk

Bedaffair Amsterdam

                           *Leemstuc 100% milieuvriendelijk!

 

 

 

 

 

 

*Isoleermateriaal van oude spijkerbroeken!