Slapen tussen de spijkerbroeken

Een beetje idealisme is ons niet vreemd, maar het moet wel uitnodigend blijven voor onze gasten!

Bij elke keuze die we maken bedenken we steeds: hoe kunnen we onze gasten zo goed mogelijk verwennen? En hoe zorgen we daarbij zo goed mogelijk voor de natuur! Wij denken een mooie balans gevonden te hebben.

 De toiletten worden gespoeld met regenwater en er is een ontkalker geïnstalleerd (scheelt heel veel gebruik van zeep).

Verblijf

Uw kamer wordt verwarmd of gekoeld door de vloerverwarming in de comfortabele gietvloeren (zg. Romeins beton) die warmte afgeven. Het gebruik van verantwoorde materialen en bouwstoffen die gekeurd en gecertificeerd zijn, betekent dat u logeert in een  gezond en prettig binnenklimaat met écht frisse lucht. 

De bedden, matrassen en beddengoed zijn gemaakt van natuurlijke en biologische grondstoffen. Onze bedden zijn zeer geschikt voor mensen met een allergie. Onze meubels zijn vaak tweedehands  en krijgen – opgeknapt – een tweede leven.

Heeft u een elektrische auto? Wij hebben een laadpaal op eigen erf. En de stroom komt ook van eigen zonnepanelen.


Eten

Wij hebben een grote tuin en daaruit komen veel ecologische  producten. Voedsel wat we moeten kopen betrekken we zoveel mogelijk van producenten in de directe omgeving. Uiteraard is ontbijt grotendeels biologisch. GFT gaat direct naar de varkens, kippen of composthoop op het erf.


Het gebouw

De Nieuwe Warande is duurzaam verbouwd. De oude schuur is ontdaan van zijn asbest dak. Het nieuwe dak is gesoleerd met platen met daarin vlas met een hoge isolatiewaarde. De wanden zijn volgespoten met HTR++ecoparels en beplakt met  houtvezel of gerecycled textiel (Metisse) en (gedeeltelijk) afgewerkt met leem. Voor de ramen is triple glas gebruikt.

Alles is geverfd met verf zonder toxische stoffen. Er worden PV-cellen geïnstalleerd en verwarmd met een warmtewisselaar die aangesloten is op de vloerverwarming. Op het platte dak komt op korte termijn sedumvegetatie.

De toiletten worden gespoeld met regenwater en er is een ontkalker geïnstalleerd (dat scheelt veel zeep). En uiteraard gebruiken wij led-verlichting of spaarlampen.

Het resultaat is een nul-energieniveau, CO2-neutrale B&B met een bijzonder plezierig binnenklimaat.

Uiteraard vonden wij het heel leuk dat de VARA daarom opnames voor hun programma ‘Groen Licht’ bij ons heeft gemaakt. De uitzending die ging over duurzaam bouwen is uitgezonden op 17 april 2017 bij NPO2

De leveranciers van de verschillende duurzame (bouw)materialen vermelden we graag op deze pagina,  zodat u eenvoudig kunt nagaan waar deze ecologische bouwmaterialen vandaan komen. Mocht u informatie of advies willen over het gebruik van ecologische bouwmaterialen in uw huis, dan helpen wij u graag op weg.

Aarde.nl Zonnepanelen

Groene Bouwmaterialen Heusden 

Van Bruchem Aalburg

Isovlas Oisterwijk

Bedaffair Amsterdam

Van Helvoirt Groenvoorzieningen

House of Happiness

leemstuc: zeer milieuvriendelijk en goed voor een gezond binnenmilieu
kasje in de moestuin

 

matten van oude textiel