Tuincursus

‘Kom mee naar buiten allemaal’

In 3 stappen naar een jaarrond aantrekkelijke tuin voor mens & dier

 

Praktische cursus voor mensen die net iets meer van hun tuin willen maken.
Maximale grootte van de tuin 150 m2.

 

In deze cursus bieden we je allerhande inspiratie om van je eigen tuin een beleef-tuin te maken. Naast de theorie ga je ook zelf aan de slag met je eigen tuinplan. De focus ligt daarbij op geschikte planten en haalbaarheid,  zodat je met eenvoudige middelen je tuin leuker en interessanter kunt maken voor mens en dier.

 

De cursus bestaat uit 3 delen en een excursie naar leuke voorbeeld tuinen:

 

Module 1: bodem en ontwerpprincipes

Heel kort laten we zien waarom de bodem zo belangrijk is. Het is letterlijk het startkapitaal voor je tuin. Verder komt aan de orde waar je bij het inrichten van je tuin in ieder geval rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld: welk hoekje krijgt zon en vooral ook, welk niet, hoe waait de wind meestal en wat is de invloed van de bomen van de buren.

Na de theorie ga je zelf aan de slag met de plattegrond van je eigen tuin.

 

Module 2: snoepen uit eigen tuin

In deze module laten we je zien dat planten niet alleen mooi zijn, maar ook op veel manieren een meerwaarde kunnen hebben.

Bijvoorbeeld: Ook zonder een hele moestuin aan te leggen, kan je met de juiste keuzes lekker snoepen uit de tuin. En niet alleen jij, maar ook dieren zijn blij met een beetje eten in de tuin. We helpen je om in de veelheid van mogelijkheden een keuze te maken voor planten die goed passen in jouw tuin.

Module 3: dieren in de tuin

Wat moet je doen om meer vlinders te krijgen of een bij-vriendelijke tuin te krijgen? En wie wil er nu geen zingende merel in zijn tuin?

We laten zien welke dieren er allemaal voor kunnen komen, om vervolgens met jou aan de hand van voorbeelden te bepalen wat in jouw tuin zou passen.

 

Locatie

De cursus wordt gegeven bij ‘De Nieuwe Warande’. Een inspirerende plek aan de noordrand van Tilburg (Quirijnstokstraat 14) waar we je graag ontvangen met koffie/thee met iets lekkers erbij. Uiteraard op basis van producten uit eigen tuin.

 

De cursusbegeleiders

Margriet Schipperis al ruim 40 jaar verwoed moestuinier en is sinds 2011 begonnen om een eetbare tuin achter haar huis te maken. Met haar bedrijf ‘De Nieuwe Warande’ biedt zij de mogelijkheid om daarvan te genieten (proeven en dwalen door de tuin).

 

Liesbeth van Weertheeft haar eigen tuinontwerp bureau (Plant Aardig Advies). Haar specialiteit is natuurlijke beplanting en diervriendelijke tuinen. Ook is zij als vrijwilligster actief voor Vogelbescherming Nederland. In die hoedanigheid adviseert zij particulieren bij het vogelvriendelijk inrichten van hun tuin.

 

Bij de cursus is plaats voor maximaal 12 personen.

 

Cursusdata:

9 april 2020

23 april 2020

30 april 2020

 

Tijdstip: 19.30-22.00

 

Kosten €99,00 per persoon (inclusief koffie/thee, cursus- en tekenmateriaal).

 

Voor meer informatie of aanmelden:

info@plantaardigadvies.nl

info@denieuwewarande.nl